Hotel-piramida od 105 spratova apsolutni šampion visine

Hotel "Ryugyong", neverovatna "mutant" zgrada piramidalnog oblika visoka 105 spratova, gradi se u Pjongjangu već skoro 30 godina. Kako je saopšteno na poslovnom forumu u Seulu, ovaj hotel će biti otvoren u julu ili avgustu, ali ne u celosti.

Ovaj hotel u Pjongjangu će sa 330,02 metara će biti najviši hotel na svetu, potvrđuje "Emporis", kompanija koja skuplja podatke o zgradama od velike javne ili ekonomske vrednosti.

Kako je prenela agencija "Bloomberg", Reto Vitver, direktor nemačke kompanije za hotelski menadžment "Kempinski" rekao je da će ova firma biti prva zapadna kompanija koja će slobodno poslovati u Severnoj Koreji:

- Ovo piramidalno čudovište monopolizovaće sve poslove u gradu. Rekao sam sebi da moramo da dobijemo ovaj hotel kako znamo, zato što će to biti mašina za pravljenje novca ako se Severna Koreja otvori - kaže Vitver.

Minhenska kompanija "Kempinski" baviće se menadžmentom, a egipatska holding kompanija OTMT, koja se bavi telekomunikacijama, finansiraće gradnju hotela u okviru sporazuma vrednog 400 miliona dolara o kupovini licence za mobilnu telefoniju. Kompanija iz Kaira već je uložila 180 miliona dolara u dovršavanje hotelske fasade.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.