Dragićeve cene bile niže od tržišnih

ZRENJANIN, 2. novembra 2012. (Beta) - U Zrenjaninskom Osnovnom sudu u petak je nastavljeno ponovljeno sudjenje Miletu Dragiću, optuženom za zloupotrebu ovlašćenja u privredi, a jedan od svedoka je izjavio da su Dragićeve cene pri sklapanju ugovora sa Ministarstvom odbrane, bile niže od tržišnih.

Dragiću, vlasniku zrenjaninske firme "Proizvodnja Mile Dragić", sudi se i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Po prvoj tački optužnice, Dragić se tereti da je, u nameri da pribavi protivpravnu imovinsku korist za preduzeće, grubo povredio ovlašćenja tako što je prilikom zaključenja ugovora sa Ministarstvom odbrane Srbije i Crne Gore naveo veći iznos cena "maskirnih sredstava" od tržišnog.

Pred sudskim većem zrenjaninskog Osnovnog suda, kojim je predsedavala sudija Ljiljana Aćimović, u petak je saslušan i Milovan Andrić, koji je 2005. godine potpisao sporni ugovor, i koji je tada bio načelnik Odeljenja za ekonomsko-pravne poslove Ministarstva odbrane.

Svedok je rekao da "Proizvodnja Mile Dragić" ničim nije bila ograničena u formiranju cene jer nije pripadala grupaciji odbrambene industrije, a da to jeste bila, onda bi Ministarstvo odbrane odredjivalo cenu.

Andrić je objasnio da je ponuda kompanije "Mile Dragić" prihvaćena uz ugovor, ali da su cene prihvaćene kao orijentacione, uz obavezu da Ministarstvo odbrane utvrdi konačne cene tokom realizacije ugovora.

Upitan da li je cena maskirnih mreža koje je ponudila Dragićeva kompanija odgovarala tržišnoj, on je rekao da je kasnijom proverom utvrdjeno da je cena bila i niže od onih koje, za slične proizvode, nude proizvodjači u svetu.

Pogledajte još