Obustavljen proces rehabilitacije Hadžiahmetovića

Predsednik Višeg suda Miroljub Vujović rekao je za novopazarski radio Sto plus da je BNV 3. septembra povuklo zahtev za rehabilitaciju Hadžiahmetovića, koji su pokrenuli 2006. godine.

Medjutim, predsednik BNV Esad Džudžević negirao je tvrdnje sudije, navodeći da oni samo nisu obnovili postupak na osnovu novog Zakona o rehabilitaciji, koji je donet oktobra 2011. godine.

"Prvi Zakon o rehabilitaciji donet je septembra 2006. godine, a mi smo samo mesec dana po njegovom usvajanju pokrenuli postupak kod Višeg suda u Novom Pazaru o rehabilitaciji Aćif efendije Hadžiahmetovića. Održana su tri, četiri ročista, odnosno sudske rasprave. Medjutim, taj zakon je ukinut prošle godine i donet je novi, na osnovu kojeg su svi pokrenuti postupci po starom zakonu obustavljeni", rekao je Džudžević.

Dodao je da to znači da je "taj predmet o rehabilitaciji Hadžiahmetovića sada u nekoj sudskoj fioci dok se ne pokrene ponovo postupak".

Prema njegovim rečima, u završnim odredbama novog zakona iz 2011. godine navodi da se svi postupci koji su pokrenuti na osnovu starog obustavljaju.

"Dakle sve stranke, fizička i pravna lica, koja su pokrenula neki postupak rehabilitacije moraju da obnove zahtev na osnovu zakona iz 2011. godine. Veće nije obnovilo taj zahtev, ali to ne znači da neće", rekao je Džudžević.

NOVI PAZAR, 2. novembra 2012. (Beta)

Pogledajte još