Milioner iz blata skromno živi

Godinu dana nakon što je osvojio milion dolara u indijskoj verziji kviza "Želite li da postanete milioner", Sušil Kumar, bivši činovnik u državnoj službi, dobio je nadimak “Milioner iz blata”. Njegova životna priča donekle se poklapa s pričom junaka filma Denija Bojla koji je osvojio "Oskara", s tom razlikom što je - istinita.

Jedna od njegovih prvih investicija bio je generator od 500 dolara.

- Ovde često nemamo struju po četiri sata dnevno. Ranije nisam mogao da gledam vesti i svoj omiljeni program, ali sada to više nije problem - kaže on.

Druga njegova investicija je mali tablet računar, a prošle nedelje je kupio moped, iako ima dovoljno noca da kupi nekoliko najmodernijih sportskih automobila. Na pitanje zašto ne troši više, Kumar ima jednostavan odgovor.

- Polako, polako, ja trošim novac oprezno - kaže on.

Čak i odeća koja nosi nije nova. Do sada je od osvojene sume potrošio 200.000 dolara, a najviše novca je otišlo na parče zemlje pored kuće, gde su već u toku radovi na izgradnji kuće sa devet soba za celu porodicu.

- Svaka soba će imati svoje kupatilo - ponosno kaže Kumar.

U gradu Motihariju, gde Kumar živi, porodica, koju čine on i njegova supruga, njegovi roditelji, četiri brata, četiri snaje i jedno dete, ukupno 11 osoba, stanuje u četvorosobnom stanu.

- Pošto živimo u malom gradu, naši ekonomski problemi sada su sto odsto rešeni - kaže on i objašnjava da su ranije mogli sebi da priušte samo pola litra mleka dnevno, a sada mogu da kupe čak tri litra.

- Ovo je pravo čudo, Božji blagoslov - kaže on.

"Voleo bih da predajem psihologiju"

Od novca otplatio i bratovljeve dugove, kupio nešto nakita svojoj supruzi, a ostatak položio u banku.

Dobitak mu je omogućio da napusti posao, a novostečeno slobodno vreme koristi da bi gledao svoje omiljene dokumentarne emisije i čitao knjige.

- Voleo bih da predajem psihologiju jednog dana. I voleo bih da imam vlastitu biblioteku - kaže on.

Sušil i njegova supruga Sima venčali su se nekoliko meseci pre učešća u kvizu, a sada čekaju prvo dete. Sima ne može da sakrije zadovoljstvo.

- Sada će naša deca odrastati u pristojnim uslovima i moći će da steknu odlično obrazovanje - kaže Sima.

Izvor: Blic.rs

Pogledajte još