Pet meseci nije znala da je milionerka

SAN BERNARDINO, 3. novembra 2012. (Beta-AP) - Duže od pet meseci Amerikanka Džuli Servera jedva je uspevala da plati račune i prehrani porodicu, ne znajući da je postala milionerka.

U medjuvremenu, njen dobitnički tiket kojim je na lutriji osvojila 23 miliona dolara ležao je zaboravljen u pretincu njenog automobila.

Za vest koja će joj promeniti život saznala je ove sedmice, kada je dobila snimak na kojoj njena ćerka Šarlina Markes kupuje pobednički tiker u prodavnici u Palmdejlu, u Kaliforniji. Uprava lutrije objavila je tu fotografiju u pokušaju da pronadje misterioznog dobitnika izvlačenja u maju ove godine.

Pre pet meseci, majka i ćerka vozile su se automobilom, kada je ćerki pozlilo i zamolila je majku da stanu kako bi kupila vodu. Džuli Servera tada je rekla ćerci da joj kupi i tiket za lutriju.

"Stavila sam ga u automobil. U kući imam oko 200 tiketa. Nikad ih ne proveravam", kazala je Amerikanka u petak na konferenciji za novinare u društvu troje dece i šestoro unuka.

Rok za preuzimanje nagrade bio je 180 dana. Da ga Džuli Servera nije pronašla, dobitnički tiket prestao bi da važi 26. novembra i novac bi otišao kalifornijskim školama.

U pokušaju da pronadje dobitnika, uprava kalifornijske lutrije došla je do snimka kamere za nadzor, koji je Serverina druga ćerka videla u štampi.

Pogledajte još