Uskoro podaci o trošku reforme pravosudja

BEOGRAD, 4. novembra 2012. (Beta) - Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković izjavio je da će uskoro biti objavljeno koliko je novca potrošeno na početak sporne reforme pravosudja i biti pozvani na odgovornost svi oni zbog kojih je novac gradjana uludo potrošen.

U intervjuu za list "Kurir", on je najavio i donošenje zakona o utvrdjivanju porekla imovine, na čijem će se udaru naći tajkuni i svi oni koji su bogatstvo stekli u sumnjivim privatizacijama.

Povodom reforme pravosudja, Selaković je rekao da će se sadašnje stanje uporediti s ranijim kada je bila veća sudska mreža i postaviti pitanje "ko će da snosi odgovornost što je novac gradjana uludo potrošen".

Upitan na koga time misli, on je rekao da "cela Srbija zna ko je sprovodio reformu". "Otpustili su sve sudije i onda ih birali na ispolitizovan i nejavan način, čime je ugled države doveden u pitanje", kazao je Selaković.

Ministar pravde rekao je da reforma pravosudja mora biti nastavljena, kako bi se u Srbiju vratila pravna sigurnost, a kako je dodao, biće usvojene i strategije pravosudne reforme i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Pogledajte još