Brzopleta Karleuša dala lažnu nadu devojčici oboleloj od tumora na mozgu

Sigurno u nameri da učini dobro delo, pecačica je, kao i mnogi, ostala humana samo na rečima u nameri da pomogne da se prikupi novac za hitnu operaciju Anđele Janković (9), obolele od tumora na mozgu.

- Sad ću da se organizujem i ja, a organizovaću i Duška i njegove prijatelje fudbalere da pomognu ovoj devojčici koja umire. Njen život ima cenu, na veliku žalost, i košta 38.000 evra. Ako joj ne pomognemo, umreće do Nove godine. Moja armija i ja to nećemo dozvoliti. Daću sve od sebe da joj spasem život. Pomozite i vi. Vidite koliko nas ima, svako neka odvoji jedan evro i uplati na račun njenih siromašnih i očajnih roditelja i učinili ste veliko delo. Moramo brzo da reagujemo, Nova godina je blizu, a ona je već izgubila vid na jedno oko. Moramo da pobedimo tumor i vreme - napisala je Karleuša na Tviteru, podseća "Kurir".

List napominje da Karleuša dalje ni prstom nije mrdnula od tog 8. avgusta kada je dala lažnu nadu roditeljima devetogodišnje Anđele Janković iz Zemuna.

Na sreču bilo je dobrih ljudi koji su pomogli da se sakupi novac i da devojčica bude operisana 12. septembra u Istanbulu. Prekjuče je imala prvu hemoterapiju, koju je uspešno podnela.

- Karleuša je obećala da će se svim silama izboriti da pomogne našoj Anđeli. Kad nam je nekoliko dana pred operaciju bilo najkritičnije, zvao sam njenog menadžera Zorana Birtaševića da ga zamolim za pomoć, ali nije hteo da se javi. Ni ona ni on s nama nikada više nisu kontaktirali - govori za "Kurir" Alen Janković, Anđelin otac.

On je trenutno sa ćerkom u Turskoj i kaže da se devojčica odlično oseća i da su im pomogle brojne javne ličnosti poput Emine Jahović, Saše Kovačevića, Sergeja Ćetkovića, Danijele Vranić, Blaže, Neše Galije...

- Birtašević nam nije dao Jelenin broj jer navodno sve ide preko njega. Bio je zakazan i koncert u Domu sindikata, ali je otkazan pošto je Zoran odbijao da odgovori na naše pozive. Kako je moguće da se samo nama ne javlja, a skoro svaki dan vidimo da se odazivaju novinarima. Jelena Karleuša je preko mog bolesnog deteta htela da dobije na popularnosti - kaže razočarani Alen.

Za nastavak lečenja potrebno je oko 100.000 dolara. Stoga će 7. novembra u beogradskom „Teatro baru“ biti organizovano humanitarno veče za malu Anđelu.

Pogledajte još