Javna rasprava o zakonu o subvencijama

RUMA, 5. novembra 2012. (Beta) - Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević najavio je u ponedeljak da će o Nacrtu zakona o podsticajima u poljoprivredi biti organizovana široka javna rasprava i da očekuje da se taj zakon nadje u skupštinkoj proceduri do kraja novembra, a da bude usvojen do kraja godine.

Taj zakon će omogućiti predvidivost ambijenta za poslovanje i planiranje poljoprivredne proizvodnje, rekao je Knežević novinarima prilikom posete kompaniji "Sagal agrar" iz Kraljevaca kod Rume.

Dodao je da će njegov tim ove i naredne nedelje "širom Srbije ucestvovati na javnim raspravam o nacrtu zakona koji je objavljen na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Udruženja poljoprivrednika su ukazala da je Ministarstvo poljoprivrede odredilo da javna rasprava o tom dokumentu traja do 16. novembra, što je kratak rok da bi se uredila oblast koja je do sada bila regulisana uredbama.

Knežević je istakao da se na zakon o subvencijama u poljoprivredi čekalo više godina i da se njegovom izradom i budućim usvajanjem ide u susret ispunjavanju zahteva Evropske komisija, koja je zamerila što subvencije nisu regulisane zakonom nego uredbama.

Ministar poljoprivrede je apelovao na sve zainteresovane da se uključe u javnu rasravu o Nacrtu zakona o subvencijama u poljoprivredi, kako bi ga svojim sugestijama poboljšali i omogućili njegovu primenu u dužem vremenskom periodu.

Pogledajte još