Đogović pohvalio borbu vlade protiv korupcije

0

Institut za tržišna istraživanja (IZIT) ocenio je u ponedeljak da je Vlada Srbija u prvih 100 dana rada pokazala ozbiljnost i "strateško promišljanje" u borbi protiv korupcije.

Na konferenciji za novinare saradnik tog beogradskog instituta Saša Đogović je rekao da je vlada jasno istakla da se radi o bolesti društva koja je sistemskog karaktera i da je za borbu protiv korupcije potrebna izgradnja mreže kredibilnih mera i institucija.

U realiziji tih aktivnosti, kako je istakao Đogović, čine se prvi praktičcni koraci, a država je zatražila i pomoć na medjunarodnoj sceni od relevantnih istitucija.

On je kao dobre poteze srpske vlade naveo i jasno odredeljenje za evropske integracije i najavu plana za rešavanje “kosovskog čvora” na realnim osnovama, koji neće ugrožavati put Srbije ka EU.

“Umesto deklarativnog i često trgovačkog, sada je prisutan državnički pristup rešavanju problema Kosova i Metohije i svih zadataka u pravcu uredjenja zemlja po pravilamima EU”,
ocenio je saradnik IZIT-a.

U ekonomskom delu vlada je, prema rečima Đogovića, prepoznala dubinu krize i napravila ambiociozan budžet za narednu godinu, kojim deficit treba da se smanji sa sedam na 3,5 odsto bruto domaćeg proizvoda.

BEOGRAD, 5. novembra 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.