Otvoren svetski samit univerziteta

BEOGRAD, 03. april 2009. (FoNet) - Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović otvorio je danas u Beogradu Treći svetski samit predsednika univerziteta, na kome učestvuje više od 300 predstavnika visokoškolskih ustanova iz 55 zemalja.

Obradović je ocenio da samit pokazuje koliko pažnje Vlada Srbije poklanja visokom obrazovanju i koliko je spremna da društvo transformiše u skladu sa savremenim trendovima u Evropi i svetu.

"Srbija se ponosi svojom dugom tradicijom visokog obrazovanja i svim svojim velikanima naučne i umetničke misli koji su pronosili slavu i ime Srbije po svetu", istakao je on.

Samit predsednika univerziteta, dodao je Obradović, jedinstvena je prilika da se promoviše saradnja i povezanost visokoškolskih institucija širom sveta, da njihovi vodeći ljudi diskutuju, a to je veoma važno u uslovima globalne krize sa kojom se suočava planeta.

Ministar prosvete je naglasio da su evropski obrazovni standardi i evropske integracije među ključnim temama u Srbiji, a za Vladu je obrazovanje strateški pravac i resurs.

Pogledajte još