Dve pesme Eltona Džona najprodavanije u Britaniji

LONDON, 5. novembra 2012. (Beta-AFP) - Pop zvezda Elton Džon na vrhu je liste najprodavanijih pesama u Velikoj Britaniji sa dva singla, od kojih je svaki prodat u 4,9 miliona primeraka, objavljeno je na vebsajtu britanske hit liste, koja slavi svoj 60. rodjendan.

Od formiranja engleske hit liste C h a r t s 1952. godine, na kojoj se rangiraju singlovi po broju prodatih primeraka, na listi se pojavilo 32.000 pesama, ali samo 123 prešle su granicu od milion prodatih primeraka i ušle na spisak takozvanih milionskih singlova (Milion Sellers), navodi firma koja je osnovala top listu Ofišal Čarts Kompani (Official C h a r t s Company).

Prvo mesto na listi dele "Something About The Way You Look Tonight" (1977) i verzija "Candle In The Wind" adaptirana za sahranu princeze Dajane 1997. godine, koje je obe napisao i interpretirao Elton Džon.

Na trećem mestu je grupa Kvin sa "Bohemian Rhapsody" prodatoj u 2,36 miliona primeraka. Na petom mestu su Džon Travolta i Olivija Njutn-Džon sa pesmom "You're The One That I Want" sa dva miliona primeraka.

Prva pesma Bitlsa "She Loves You" pojavljuje se na osmom mestu, sa 1,9 miliona primeraka. Ona se nalazi iza "Rivers of Babylon" Boni M. na šestom mestu sa dva miliona singlova, ili "Relax" grupe Frenki Gous tu Holivud (Frakie Goes To Hollywood) na sedmom mestu, takodje s dva miliona primeraka.

Britanska grupa iz Liverpula, medjutim, ima sedam pesama u ekskluzivnom klubu singlova prodatih u više od milion primeraka.

Pogledajte još