Ostavke iz ličnog nezadovoljstva

BEOGRAD, 5. novembra 2012. (Beta) - Predsedništvo Liberalno demokratske partije (LDP) ocenilo je u ponedeljak da iza ličnog nezadovoljstva i odlaska nekoliko funkcionera stranke iz Niša stoji samo njihova nespremnost da prihvate činjenicu da nisu iskoristili ogromne političke šanse, prostor i podršku koje su godinama imali od čitavog LDP-a.

"Vremenom su sebe želeli da pretvore u sinonim za niški LDP i monopolizovali stranku, funkcije, mesta na listama, deleći ih gotovo isključivo u svom zatvorenom krugu", navodi se u saopštenju Predsedništva LDP.

Kako se ističe, LDP je pred majske izbore i posle njih odlučila da konačno prekine lanac klijentelizma i deljenja najviših funkcija u niškoj organizaciji izmedju nekoliko pojedinaca koje traje godinama, a da tih nekoliko ljudi, koji su ostali bez poslaničkih i najviših stranačkih funkcija, sada napuštaju LDP.

"Promene u stranci su neophodne i kada se to nekima lično ne dopada. U stranci je u toku proces izbora u mnogim odborima, kao i drugim stranačkim organima, i u okviru tog procesa će biti izabrani i novi lideri niškog LDP", navelo je Predsedništvo te stranke.

U Nišu je 11 članova LDP izašlo iz stranke, dok je u Lučanima raspušten opštinski odbor, a troje osnivača je takodje napustilo stranku.

Pogledajte još