Udovičić: Primorali su me da odem iz reprezentacije!

"Bio sam primoran da napustim klupu Srbije, jer se u srpskom vaterpolu dešavaju neprimerene stvari isprepletane ličnim interesima, a najmanje u cilju najtrofejnig srpskog sporta. Svedoci ste rezjedinjavanja reprezentacije i montirane farse protiv mene kako bi se izbeglo istinito sagledavanje situacije i rešavanje stvarnih problema", rekao je Udovičić na oproštajnoj konfereciji u beogradskom hotelu Hajat.

Osam reprezentativaca je potpisalo apel za smenu selektora, a Udovičić je kazao da su oni iskorišćeni kao instrument nečije volje.

"Ispada da su igrači instrument nečije volje, jer sa njima svaki problem mogu da rešim, neke znam i po 20 godina. Čelnici VSS su mogli da me zadrže da su hteli. Mene su održavali rezultati i istina, a zašto sam im smetao morate njih da pitate", kazao je Udovičić.

On je 29. oktobra prisustvovao sastanku sa čelnicima VSS i igračima, koji je napustio pre vremena, jer su oni "pokazali neprofesionalnost i nedoslednost koja je kulminirala na tom sastanku".

"Na sastanku su neke stvari bile izokrenute i ja sam shvatio da ne mogu više da radim. Ja kao selektor štitim one koje su učestvovali i ono što našoj kući ne mogu da iznesem u javnost. Način na koji
su čelnici VSS vodili taj sastanak i atmosferom koja je stvorena porušeni su svi preduslovi za profesionalan rad",
istakao je on.

Posle Olimpijskih igrara u Londonu na kojima je srpska reprezentacija osvojila bronazanu medalju, stručni savet VŠ dva puta je tražio od Udovičića da podnese izveštaj i on je oba puta usvojen.

"Stručni savet ima za cilj da blati moje ime, a posle odluke da mi se čestita, dva njihova člana dala su ostavke. Stručni savet je pokušao da me na legalan način smeni zbog nekih interesa sa strane. Ispostavilo se da mi Savez nije pružio podršku, već je uzrokovao atmosferu nepoverenja. Čelnici su pokazali naprofesionalnost", rekao je Udovičić.

On nije želeo da komentariše ko bi trebalo da ga zameni na mestu selktora vaterpolo reprezentacije Srbije.

"Ako se stane iza nekog, onda je bitno da se stane iza nekog, čak i po cenu negativnog rezultata, ali sa idejom i vizijom. Trener snosi svu odgovornost, a to su rezultati i reprezentacije je iznad nas", rekao je Udovičić.

Dejan Udovičić je na mestu selektora reprezentacije Srbije bio od 2006. godine i od tada je na 17 velikih takmičenja osvojio 16 medalja: 10 zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane.

Beta

Pogledajte još