Džerard produžio ugovor sa Liverpulom na još dve godine

LONDON, 3. aprila 2009. (Beta-Rojters) - Kapiten fudbalera Liverpula Stiven Džerard produžiće ugovor sa tim klubom na još dve godine, saopštio je premijerligaški klub.

Džerardu stari ugovor ističe za dve godine, ali su čelnici Liverpula želeli da zadrže kapitena najkasnije do 2013. godine, kako bi pokušali da posle 19 godina osvoje titulu šampiona.

"Ovo su fantastične vesti za sve u klubu. Stiven je još jednom pokazao posvećenost ekipi, zbog čega smo se lako dogovorili. Čim smo mu ponudili novi ugovor odgovorio je potvrdno. On želi da ostane doživotno u klubu", rekao je trener Liverpula Rafael Benites za klupski sajt (www.liverpoolfc.).

Benites je dodao da će potpisivanje novog ugovora sa Džerardom poslati jasnu poruku da Liverpul u budućnosti ozbiljno namerava da se bori za titulu šampiona Premijer lige.

"Stivenovo dugogodišnje prisustvo u timu daće veliki podsticaj klubu i navijačima u predstojećim sezonama. On je igrač koji inspiriše i iako sada dobro igra, mislim da su pred njim najbolje godine", dodao je Benites.

Liverpul trenutno zauzima drugo mesto u Premijer ligi, sa bodom manje od vodećeg Mančester junajteda, ali i utakmicom više.

Pogledajte još