2010. godine... "Seks i grad 2"

Ako su ikada postojale nedoumice da li će biti sniman drugi deo filma "Seks i grad" (Sex and the City), sada ih više nema. Određen je tačan datum premijere!

Iako se deo fanova i dalje pita da li je uopšte trabalo ovu izuzetno popularnu HBO-ovu seriju prebacivati na veliki ekran, "Warner Bros." i "New Line Cinema" su već odredili i datum premijere drugog dela filmske priče o četiri Njujorčanke sa najrazličitijim problemima - od izbora obuće do izbora muževa.

Međutim, nakon ogromnog uspeha prvog dela filma, u kome se Keri udaje za Zverku, odluka za nastavak ipak je sasvim logična. Naravno, gledajući isključivo iz finansijske vizure. Evo zašto: filmski nastavak serije pokazao se kao izuzetan boks ofis hit sa otvaranjem od čak 57 milliona dolara; interesantno je da je zaradio više van SAD - čitavih 260 milliona; svetska zarada ovog filma iznosila je 412.6 milliona dolara.

Do 28. maja 2010. godine, za kada je zakazan početak prikazivanja filma "Seks i grad 2", ostaje nekoliko (bitnih) pitanja: kako dovoljno efektno nastaviti priču koja je prvim filmom delovala veoma zaokruženo? Zatim, da li će se u filmu zaista pojaviti Britni Spirs u ulozi Kerine rođake (sa sela)? Šta će biti taj "catch" koji će zaintrigirati fanove serije, ali i one koji to nisu u tolikoj meri?

Za sada je sigurno da su sve četiri dame - Sara Džesika Parker, Kim Katral, Sintija Nikson i Kristin Dejvis - pristale da ponove uloge koje su ih proslavile širom sveta, kao i da će lider projekta opet biti producent/scenarista/reditelj Majkl Patrik King.

Da li iščekujete "Seks i grad 2"? Koliko ste nestrpljivi? Koja su vaša očekivanja?

K.M.

Pogledajte još