Teniserke kod Nikolića, novinari nezadovoljni tretmanom

BEOGRAD, 6. novembra 2012. (Beta) - Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković rekle su u utorak u Beogradu da su prezadovoljne plasmanom u finale Fed kupa, ali i da im mnogo znači prijem kod predsednika Tomislava Nikolića.

Fed kup reprezentacija Srbije izgubila je tokom vikenda finale od Češke. Nikolić je napravio prijem za igračice i selektora, ali nije potom razgovarao sa medijima, koji su bili nezadovoljni tretmanom u Predsedništvu.

Igračice i selektor Dejan Vraneš kazali su da im mnogo znači prijem kod Nikolića. "Svi smo srećni plasmanom u finale. Ovo je bila sjajna nedelja i svi smo bili složni. Ovo je veliki dan za nas, prijem je velika čast", rekla je Ivanovićeva novinarima posle sastanka sa Nikolićem.

Jankovićeva je u nedelju rekla da neće više igrati za reprezentaciju, a Ivanovićeva je kazala da ne zna još kakvi su joj planovi za sledeću godinu, ali su danas kazale da žele da osvoje Fed kup. "Osvajanje Fed kupa je sigurno veliki cilj. Volela bih da ga osvojimo u narednim godinama, i daćemo sve od sebe da to postignemo", rekla je Ivanovićeva.

Srpske teniserke su posle finala u nedelju kritikovale odnos medija prema njima, a posebno oštra je bila najmladja, Aleksandra Krunić.

Prilikom razgovora u Predsedništvu, novinar Kurira Milan Nastić pitao igračice da li neka želi da se izvini medijima zbog ispada u Pragu, posle čega je muškarac u sivom sakou dobacio da to nije tema današnjeg razgovora i zatražio da se ne postavljaju takva pitanja.

Taj muškarac nije želeo da se predstavi novinarima, kao ni muškarac koji je dočekao novinare. On nije želeo ni da kaže koji posao obavlja.

Šefica protokola predsednika Srbije Jasmina Mitrović Marić rekla je posle svega da ne može da zna na osnovu fizičkog opisa da govori o imenima, tako da sportski novinari, koji uglavnom prate tenis, nisu mogli da znaju ko je zabranio postavljanje "nezgodnih" pitanja.

Selektor Vraneš je kazao da incident sa novinarima u Pragu pogrešno protumačen i da je bacio u drugi plan uspeh srpskih teniserki.

Pogledajte još