Izložba skulptura Parovi u mermeru i bronzi

0

BEOGRAD, 6. novembra 2012. (Beta) – Izložba skulptura u bronzi i mermeru "Parovi" makedonskog umetnika Siniše Noveskog otvorena je u utorak uveče u Centru lepih umetnosti "Gvarnerijus" u Beogradu.

BEOGRAD, 6. novembra 2012. (Beta) – Izložba skulptura u bronzi i mermeru “Parovi” makedonskog umetnika Siniše Noveskog otvorena je u utorak uveče u Centru lepih umetnosti “Gvarnerijus” u Beogradu.

Izložbu je otovorio ambasador Makedonije u Beogradu Ljubiša Georgievski.

Noveski je agenciji Beta rekao da parovi kojima su inspirisani njegovi radovi, imaju simboliku i metaforičko značenje, jer njihov dualizam i kontrast u suštini ipak stvara jednu celinu i harmoniju.

“Rodjen sam kao blizanac, imam i dve sestre bliznakinje, sada živim u paru sa suprugom, i odatle moja inspiracija”, rekao je umetnik koji prvi put izlaže u Beogradu.

“Svaka od 12 skulptura ima svoju simboliku, par kao motiv je bitan jer se kroz parterstvo, drugarstvo, ljubav, najbolje i najlakše ostavaruje uspeh”, kazao je Noveski.

Mladi makedonski umetnik Siniša Noveski (1978) dobitnik je brojnih nagrada, a njegove skulpture krase javna mesta i kolekcije u regionu i svetu. Noveski se školovao u Skoplju, a živi i radi u Beogradu kao samostalan umetnik.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.