Janevski se uzda u psihološku stabilnost igrača

BEOGRAD, 3. aprila 2009. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Čedomir Janevski priznao je da uslovi u kojima radi njegova ekipa nisu idealni, ali je izrazio nadu da će igrači uspeti da do kraja sezone izdrže pritisak nastao zbog problema u upravi kluba.

"Došao sam u Zvezdu u problemima, a verovatno će se sezona tako i završiti. Međutim, atmosfera u svlačionici je odlična, iako uslovi nisu idealni, ali stručni štab i igrači ne mogu da utiču na njih", rekao je Janevski na konferenciji za novinare pred duel sa Čukaričkim.

"Iako će nekima ovo zvučati smešno, ali igrači Crvene zvezde su i pored svih problema pokazali da mogu da prave odlične rezultate. Napredovali smo sa poslednjeg na drugo mesto, i dalje smo u igri i za trofej u nacionalnom Kupu. Moji igrači su veoma jaki i ubeđen sam da će izdržati i ovih 11 kola do kraja sezone", dodao je Janevski.

"Crveno-beli" utakmicu 23. kola Jelen Super lige Srbije dočekuju uzdrmani velikim finansijskim problemima i ostavkama Vladimira Jugovića i Dušana Sekulića na mesta u Upravnom odboru.

Milionski dugovi prete i da Zvezdi onemoguće izlazak na evropsku scenu sledeće sezone. Čelnici kluba, takođe, nisu u zemlji, pa javnost ne može da dobije odgovore na pitanja koliko tačno Zvezda duguje i kako namerava da ispuni svoje finansijske obaveze.

"Voleo bih da je situacija drugačija, ali mi smo najmanje krivi za nju i izuzetno sam zadovoljan kako je igrači podnose. Nisu roboti, ali zaslužuju više poštovanja, jer su trenutno najbolji deo kluba", kazao je Janevski.

Štoper ekipe Đorđe Tutorić naglasio je da se igrači ne zamaraju razmišljanjima o upravi kluba.

"Naš zadatak je da razmišljamo samo o fudbalu, za drugo i nemamo vremena", kazao je Tutorić i složio se sa izjavom Janevskog da Zvezda na utakmici sa Čukaričkim, ali i ostalim u trećem krugu takmičenja u Super ligi, mora da popravi utisak iz dosadašnjeg toka sezone.

"Očekujem tri boda iz duela sa Čukaričkim i nadam se da ćemo pokazati da je nerešen ishod utakmice sa Radom u prošlom kolu bio samo loš dan za nas", istakao je Tutorić.

Zvezda je trenutno na drugom mestu na tabeli Super lige sa 39 bodova, koliko ima i trećeplasirana Vojvodina. Vodeći Partizan, koji će protiv Zvezde igrati u sredu, sakupio je 50 bodova. 

Subota, 4. april 

Crvena zvezda - Čukarički 15,30
Vojvodina - Napredak 15,30
Javor - Rad 15,30
Borac - Jagodina 15,30
OFK - Hajduk 15,30
Partizan - Banat 17,30

Pogledajte još