Seksi glumac Džejms Purfoj iz serije "Rim" stiže u Srbiju

Džejms Purfoj, koga je domaća publika prvo gledala u filmu "Resident Evil", a zatim i kao beskrupuloznog Marka Antonija u istorijskoj TV seriji "Rim", na proleće će snimati u Srbiji.

Ekipa drugog nastavka istorijske sage "Ironclad” stiže naredne godine u okolinu Kraljeva, tačnije na tvrđavu Maglič, koja će im obezbediti idealnu scenografiju.

Džejms Purfoj se proslavio igrajući u visokobudžetnoj seriji "Rim“. Tumačio je lik Marka Antonija, a zanimljivo je da je u brojnim scenama bio potpuno nag. Bio je u najužem izboru za ulogu Džejmsa Bonda, koja je na kraju pripala Pirsu Bronsonu.

Kako saznajemo, drugi nastavak priče o vitezovima templarima "Ironclad: Battle for Blood” snimaće se idućeg proleća i leta upravo na teritoriji kraljevačke opštine. Reditelj filma je Džonatan Ingliš, koji potpisuje i scenario, a među glumcima čiji se dolazak očekuje je i glavna zvezda filma Džejms Purfoj.

Nakon što je prvi deo zabeležio veliki uspeh u Britaniji, producenti su se odlučili za nastavak, a u potrazi za autentičnim lokacijama koje će dočarati vreme mračnog srednjeg veka došli su u Srbiju.

Skauti za lokacije tokom leta su obišli sva mesta na kojima je snimanje planirano, a film je trenutno u fazi pretprodukcije.

Izvor: Marija Mijatović za "Blic"

Pogledajte još