Odbrana Dragana DŽajića traži da se odustane od gonjenja

BEOGRAD, 7. novembra 2012. (Beta) - Odbrana nekadašnjeg predsednika fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragana Džajića predložila je u sredu tužilaštvu da odustane od krivičnog gonjenja optuženog, jer, kako tvrdi, nisu potvrdjeni navodi optužnice.

Odbrana očekuje da će se tužilaštvo u naredna tri dana izjasniti o predlogu, a kako je u Višem sudu u Beogradu rekao advokat Dragan Savić, niko od 19 saslušanih svedoka nije potvrdio navode optužnice da je Džajić s trojicom saradnika prisvojio oko osam miliona evra od transfera fudbalera.

U Palati pravde u sredu je svedočio fudbaler Goran Drulić, koji je kazao da mu FK Crvena zvezda od transfera u FK Saragosa duguje milion i 22.000 evra, a Dragan Džajić ništa.

Džajić je novinarima posle sudjenja rekao da ga niko od svedoka nje teretio i izrazio očekivanje da će tužilac odustati od krivičnog gonjenja. "Dok sam bio u Zvezdi, Druliću je isplaćeno sve do jednog dinara, očekujem da se ova farsa završi", rekao je Džajić.

Sudjenje bi, ako tužilaštvo ne odustane od krivičnog gonjenja, trebalo da bude nastavljeno 17. i 18. januara.

Osim Džajića, optuženi su i bivši prvi sekretar kluba Miloš Marinković, finansijski direktor Vladimir Cvetković i fudbalski menadžer Ranko Stojić.

Pogledajte još