Petar Pan na sceni Narodnog pozorišta

BEOGRAD, 7. novembra 2012. (Beta) – Balet za decu i odrasle “Petar Pan”, u koreografiji Brusa Stajvela, premijerno će biti izveden u Narodnom pozorištu u Beogradu u subotu, 10. novembra, a u toj predstavi uz pomoć specijalnih efekata baletski igrači lete na sceni kao pravi junaci bajke.

Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić rekao je u sredu na konferenciji za novinare da će nova produkcija predstave “Petar Pan” biti mnogo izvodjena, u večernjim i u matine terminima, ali i u brojnim drugim prilikama.

“Uveren sam da će predstava biti pun pogodak i da će je gledati i mladi i stari”, rekao je Savić i dodao da će prvi put u programima Narodnog pozorišta biti vidjena i američka zastava, jer je ambasada Sjedinjenih Američkih Država pomogla produkciju i specijalne efekte.

Savić je dodao da je predstava “Petar Pan” uvrštena u repertoar pre nego što je on imenovan za upravnika, ali da bi je svakako podržao, jer je zadatak Narodnog pozorišta i da vaspitava mladu publiku i stvara ljubitelje umetnosti i posebno baleta.

Šef Kancelarije za medije i javnost ambasade SAD u Beogradu Rajan Roulands (Ryan Rowlands) rekao je da će izvodjenje tog baleta biti rezultat rada dobrog koreografa i saradnje koja predstavlja deo kulturnih veza Amerike i Srbije.

“Umetnost je most izmedju Amerike i Srbije, i to je cilj te saradnje. Amerikanci i Srbi vole umetnost, balet, slikarstvo, kao i sport”, rekao je Roulands.