Divac opet izabran za predsednika Olimpijskog komiteta

Divac je zahvalio na izboru i istakao da je spreman da i u naredne četiri godine naporno da radi i da veruje da će posle Olimpijskih igara 2016. biti razloga za radovanje.

"Želeo bih da svima zahvalim na podršci i očekujem od Izvršnog odbora da obezbedimo našim sportistima maksimalne uslove za pripreme pre svega, da se kvalifikuju na zimske i letnje Olimpijske igre. Kruna svega treba da bude pokazana u Riju", rekao je Divac novinarima.

On je dodao da u prethodnom olimpijskom ciklusu nije bila najbolja kategorizacija.

"Treba da je usavršimo u ovom mandatu, da napravimo strategiju ko sve ide na Olimpijske igre i da onda onima koji se kvalifikuju pružimo maksimalnu podršku", rekao je Divac.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije naglasio je da će novi mandat omogućiti ovoj organizaciji veće učestvovanje u pravljenju programa.

"Uradili smo veliki posao što smo došli u situaciji da budemo krovna organizacija vrhunskog sporta u Srbiji. To nam daje mogućnost da sve ono što smo zamislili pratimo i sinhronizujemo u radu sa savezima", rekao je Divac.

U Izvršni odbor OKS izabrani su Dragan Vuksanović, Veselin Jevrosimović, Zoran Kalinić, Zoran Laković, Velimir Marjanović, Marko Nišović, Nenad Petković, Velibor Sovrović, Ivan Todorov i Zoran Ćendić.

Naknadno Divac je predložio još tri člana: Nenada Golijanina, Žarka Paspalja i Nebojšu Šaponjića.

U Nadzorni odbor izabrani su Dušan Vulević, Aleksandar Matković i Marko Stefanović.

Funkciju generalnog sekretara OKS obavljaće kao i do sada Đorđe Višacki.

Skupštini Olimpijskog komiteta Srbije prirsustovvalo je 57 od 65 članova.

Beta

Pogledajte još