Džajić: Očekujem da se ova farsa završi!

Odbrana očekuje da će se tužilaštvo u naredna tri dana izjasniti o predlogu, a kako je u Višem sudu u Beogradu rekao advokat Dragan Savić, niko od 19 saslušanih svedoka nije potvrdio navode optužnice da je Džajić s trojicom saradnika prisvojio oko osam miliona evra od transfera fudbalera.

U Palati pravde danas je svedočio fudbaler Goran Drulić, koji je kazao da mu FK Crvena zvezda od transfera u FK Saragosa duguje million i 22.000 evra, a Dragan Džajić ništa.

"U Zvezdu sam došao 1992. godine kao mlad kadet, oni su mi na neki način dali sve, otvorili su mi vrata i dali mogućnost da se bavim onim što najviše volim - da igram fudbal", rekao je Drulić.

On je naveo da mu Dragan Džajić ne duguje novac ni po kom osnovu, kao i da ga nije oštetio.

Drulić je pred sudskim većem objasnio da je sa čelnicima Saragose dogovorio da mu klub isplati milion i po maraka u četiri godine.

Da bi se izbegao porez, predložili su da moja plata bude 500.000, a da Zvezdi u četiri godine bude isplaćen po milion, koji bi prebacili meni, rekao je Drulić i dodao da mu Zvezda nije ispatila novac koji duguje, odnosno, isplaćen mu je samo deo.

Prema njegovim rečima, poseban sudski postupak protiv FK Crvena zvezda je zamrznut, dok traje ovaj proces.

Drulić je naveo i da se nije interesovao za detalje ugovora iz 2001. godine, već je samo gledao cifru, jer je, kako kaže, bio presrećan.

Džajić je novinarima posle suđenja rekao da ga niko od svedoka nje teretio i izrazio očekivanje da će tužilac odustati od krivičnog gonjenja.

"Dok sam bio u Zvezdi, Druliću je isplaćeno sve do jednog dinara, očekujem da se ova farsa završi", rekao je Džajić.

Suđenje bi, ako tužilaštvo ne odustane od krivičnog gonjenja, trebalo da bude nastavljeno 17. i 18. januara.

Osim Džajića, optuženi su i bivši prvi sekretar kluba Miloš Marinković, finansijski direktor Vladimir Cvetković i fudbalski menadžer Ranko Stojić.

Oni su optuženi da su protivpravno prisvojili oko osam miliona evra od prodaje četiri fudbalera Crvene zvezde - Gorana Drulića, Zorana Njeguša, Perice Ognjenovića i Ivana Dudića.

Pred Višim sudom u Beogradu vodi se postupak i za privremeno oduzimanje imovine Dragana Džajića i njegovih saradnika.

Beta

Pogledajte još