Klipersi prekinuli niz San Antonija

BEOGRAD, 8. novembra 2012. (Beta) - Košarkaši San Antonija doživeli su noćas prvi poraz ove sezone u NBA ligi, pošto su kao gosti izgubili od Los Andjeles Klipersa sa 106:84.

San Antonio je prethodno imao četiri uzastopne pobede.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Blejk Grifin iz Klipersa sa 22 poena, dok je njegov saigrač Deandre Džordan postigao dva manje. Džordan je imao i 11 skokova, a Grifin 10. "Dabl-dabl" učinak u domaćem timu imao je i Kris Pol sa 10 poena i 12 asistencija. Goste su predvodili Danijel Grin sa 12 i Tim Dankan sa 10 poena. Oni su bili jedini igrači San Antonija sa dvocifrenim brojem poena.

Košarkaši Majamija i Dalasa došli su do treće uzastopne pobede i sada obe ekipe imaju isti učinak kao San Antonio - 4/1. Majami je na svom terenu bio bolji od Bruklina sa ubedljivih 103:73 dok je Dalas, takodje kao domaćin, savladao Toronto sa 109:104.

Najlošiji tim na startu ove sezone, Detroit, noćas je ponovo izgubio - peti uzastopni put. Pistonsi su kao gosti poraženi od Sakramenta sa 105:103, iako ih je predvodio raspoloženi Greg Monro sa svojim prvim "trip-dablom" u karijeri (21 poen, 12 skokova i 11 asistencija). Isti broj poena u gostujućem timu postigao je Brendon Najt.

Sa lošim partijama nastavili su i Los Andjeles Lejkersi, koji su poraženi od Jute u gostima sa 95:86. Lekersi sada imaju jednu pobedu i četiri poraza, čime su pali na poslednje mesto Zapadne konferencije.

Pogledajte još