Ljubomir Marjanović najbolji bokser polufinala u Valjevu

VALJEVO, 3. aprila 2009. (Beta) - Srpski reprezentativac Ljubomir Marjanović najbolji je bokser polufinalne revije 47. beogradskog pobednika, koja je održana u Valjevu.

Marjanović je u kategoriji do 60 kilograma na poene 22:11 savladao Filipa Palića iz Hrvatske.

Specijalni žiri, kojim je predsedavao nekadašnji jugoslovenski šampion Dragomir Vujković, za najborbeniji par proglasio je Sergeja Hodića iz Nemačke i Milisava Vuka Simića iz Srbije.

U toj borbi, u kategoriji do 91 kilograma, Hodić je pobedio Simića na poene sa 11:7.

Srpski reprezentativac Branimir Stanković, u kategoriji do 57 kilograma, savladao je na poene sa 18:4 Almira Škrijelja iz Crne Gore.

Ta borba, međutim, nije bila u zvaničnom programu polufinala "Beogradskog pobednika" jer se Stanković direktno plasirao u finale, pa je meč sa Škrijeljom upriličen zbog publike u Valjevu, u kojem boks ima tradiciju dugu 80 godina.

Vrlo dobar utisak ostavio je i nabolji srpski bokser Zoran Mitrović iz Šapca, prošlogodišnji osvajač "Beogradskog pobednika", koji je u kategoriji do 69 kilograma pobedio Evgenija Borisova iz Bugarske na poene sa 13:7.

"Nisam previše respektovao Borisova, koji me je iznenadio odličnim boksom. Još od međunarodnog trunira u Zagrebu vučem povredu leve šake zbog čega sam tek u trećoj rundi boskovao punom snagom", rekao je Mitrović agenciji Beta.

Od srpskih takmičara pobedio je i Milutin Stanković, koji je u kategoriji preko 91 kilograma bio bolji od Dimitra Taškova iz Makedonije (12:4), dok je Marko Nikolić izgubio od Boška Draškovića iz Crne Gore (6:13) u kategoriji do 81 kilograma.

Viđen je i klasičan nokaut, kojim je Bojan Ristevski iz Makedonije već u prvoj rundi savladao Predraga Kovačevića (BiH).

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca 500. Sudije: Dragomir Mijailović, Milorad Gligić, Marko Đuričić i Vladimir Sekulić (Srbija), Amer Efendić (BiH) i Josef Oroizs (Mađarska).

Rezultati: do 54 kg: Vasilios Kontaksis (Grčka)-Kristijan Lakatoš (Mađarska) 0:2 (7:16); do 57 kg: Branimir Stanković (Srbija)-Almir Škrijelj (Crna Gora) 2:0 (18:4); do 60 kg: Filip Palić (Hrvatska)-Ljubomir Marjanović (Srbija) 0:2 (11:22); do 69 kg: Zoran Mitrović (Srbija)-Evgeni Borisov (Bugarska) 2:0 (13:7), Bojan Ristevski (Makedonija)-Predrag Kovačević (BiH) 2:0 (k. o. u 1. rundi);

Rezultati: do 81 kg: Džemal Bošnjak (BiH)-Rasim Hajad (Bugarska) 2:0 (predaja u 2. rundi), Boško Drašković (Crna Gora)-Marko Nikolić (Srbija) 2:0 (13:6), Joanis Militopulos (Grčka)-Hrvoje Sep (Hrvatska) 2:0 (10:8); do 91 kg: Sergej Hodić (Nemačka)-Milisav Vuk Simić (Srbija) 2:0 (11:7); preko 91 kg: Milutin Stanković (Srbija)-Dimiter Toškov (Makedonija) 2:0 (12:4).

Na 47. "Beogradskom pobedniku" učestvuje 70 takmičara iz 13 zemalja. Četvrtfinalni mečevi sinoć su održani u Šapcu i Kragujevcu, polufinalne revije u Valjevu i Požarevcu, a finale je sutra od 19 sati u zemunskoj dvorani "Pinki".

Pogledajte još