Beibei u ciklusu Bizarte

BEOGRAD, 8. novembra 2012. (Beta) - Kineska umetnica Beibei Vang nastupiće u petak u Kolarčevoj zadužbini u pratnji Beogradske filharmonije pod upravom šefa dirigenta Muhaja Tanga, a za taj koncert biće neophodno 250 litara vode i neuobičajeni muzički instrument dopremljen iz Šangaja.

Koncert Tana Duna za vodene udaraljke i orkestar biće prvi put izveden u Srbiji, a na programu su i dela Respigija "Rimske fontane" i Kloda Debisija "More", najavili su organizatori.

Mlada perkusionistkinja iz Kine za izvodjenje muzičkih kompozicija koristiće balon sa vodom, čaše, drvene posude različitih veličina, plastične cevi, gudala i druge rekvizite za perkusije, kao i posebno ozvučenje.

Prema najavi organizatora, za izvodjenje nesvakidašnjeg koncerta biće neophodni i reket za stoni tenis, klikeri, loptice skočice i djon cipele, pod bine prekriven je laminatom, a note su uvijene u foliju.

Beibei Vang rekla je da je od vitalnog značaja za uspeh koncerta da ona lično raspakuje i postavi instrumente, vodeći računa o najsitnijim detaljima, jer za izmene u toku programa neće biti vremena.

Umetnica, čiji je otac majstor kung-fua, rekla je da je izvodjenje "vodene" muzike u zapadnjačkoj tradiciji uz orkestar jedan od načina da se promoviše istočnjačka kultura.

Pogledajte još