Knežević: Novac ću vratiti donatorima

BEOGRAD, 8. novembra 2012. (Beta) - Ministar poljoprivrede Goran Knežević napisao je u četvrtak na svom tviter nalogu, povodom zahteva Demokratske stranke (DS) u Zrenjaninu da joj bude vraćeno 160.000 evra pronadjenih u njegovom sefu posle hapšenja, da poseduje spisak donatora i da će njima vratiti novac.

"Posedujem spisak donatora novca i njima ću ga vratiti. Demokratskoj stranci sam sve po spisku već vratio na izborima", napisao je Knežević na svom Tviter nalogu.

DS u Zrenjaninu zatražila je u sredu da joj bude vraćeno 160.000 evra pronadjenih 2008. godine u sefu, posle hapšenja Kneževića, tadašnjeg funkcionera te stranke.

Zrenjaninski DS je u saopštenju naveo da je Specijalni sud u obrazloženju oslobadjajuće presude Kneževiću potvrdio da novac pripada DS-u, dok je sam Knežević u tokom postupka tvrdio da je u sefu pronadjen stranački novac prikupljen donacijama.

Kneževiću je sudjeno po optužnici za zloupotrebe u dodeli gradjevinskog zemljišta i on je 1. novembra prvostepenom presudom oslobodjen te optužbe.

Pogledajte još