Milo Đukanović ponovo premijer?

0

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović biće mandatar za sastav nove crnogorske vlade, a tu odluku mogao bi već danas, nakon završetka konsultacija, da saopšti predsednik Filip Vujanović, javio je Radio "Antena M".

Pozivajući se na svoja saznanja, Radio navodi da će Predsedništvo DPS-a odrediti kandidata za mandatara pre sastanka Đukanovića sa Vujanovićem, koji danas završava konsultacije s parlamentarnim strankama o mandataru za sastav nove vlade.

Prema Ustavu, Vujanović je obavezan da predloži mandatara u roku od 30 dana od konstituisanja novog saziva parlamenta, što je urađeno u utorak.

Vujanović će danas, kako je ranije najavljeno iz njegovog kabineta, razgovarati s predsednicima Liberalne partije i Socijalističke narodne partije Andrijom Popovićem i Srđanom Milićem i nosiocem liste Demokratskog fronta Miodragom Lekićem.

On će sastanke u vezi mandatara završiti razgovorima sa predsednikom Socijaldemokratske partije Rankom Krivokapićem i Đukanovićem.

Vujanović je juče na tu temu razgovarao s predstavnicima stranaka manjinskih naroda i predsednikom Pozitivne Crne Gore Darkom Pajovićem.

(Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.