Dačić postrojava: U MUP-u mora da se zna red!

“U MUP-u mora da postoji red, jeste da je policija samostalna u okviru MUP-a, ali ja sam kao ministar odgovoran za rad celog ministarstva. Svaki dan mogu da vidim u medijima izjave različitih policijskih funkcionera i predstavnika MUP-a i to tako više neće moći”, rekao je Dačić sinoć novinarima na proslavi Dana Vojno-bezbednosne agencije.

Premijer je dodao da nije siguran “da su u vreme Dragana Jočića mogli da daju takve izjave”.

Dačić je rekao da je dao nalog da se ispita da li je neko iz policije prisluškivao državne funkcionere i ukoliko jeste da će odgovarati.

“Istraga se vodi, sigurno da treba utvrditi da li je bilo takvih zloupotreba policijskih ovlašćenja i ukoliko je tako svi odgovorni treba da odgovaraju”, reko je Dačić.

Premijer je rekao da istovremeno određene istragu vodi i Tužilaštvo i poručio da su bilo kakve zloupotrebe ovlašćenja u bezbednosnim strukturama nedopustive i da se takvi slučajevi moraju kažnjavati.

Dačić je rekao da je o sumnjama da je bilo prisluškivanja razgovarao sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem i pre nego što je stvar dospela u javnost.

Premijer je istakao da je njihov zajednički stav da se sektor bezbednosti mora podržati u odbrani zemlje, u poslovima važnim za bezbednost i borbi protiv korupcije i kriminala, ali da nijedan od organa iz tog sektora ne sme biti iznad države.

(Tanjug)