Đilas: Zašto bi se menjala vlast u Beogradu?

"Vlast u Beogradu nije napravljena na principima podele plena, podele funkcija, nego je napravljena na ideji i rezultatima koji su realizovani u prethodnom periodu na osnovu tih ideja", rekao je Đilas.

On je novinarima u Skupštini grada rekao da je ta vlast napravljena na ideji da svako dete u osnovnim školama dobije besplatne udžbenike, svaka trudnica prima punu platu, svaka porodilja dobije pomoć, da 78.000 penzionera dobije pomoć, a biće ih i 110.000 od januara sledeće godine.

Đilas je dodao i da je napravljena na ideji da se sagrade obdaništa, škole, domovi zdravlja, druga infrastruktura ....i istakao da ne vidi da se ijedna od tih stvari o kojima je postignut dogovor ne sprovodi i nadalje.
"Imamo čvrst koalicioni sporazum sa PUPS-om, imamo dogovor sa SPS-om, sa kojima nikada i nismo potpisivali koalicioni sporazum - funkcionišemo kao vlast i ne vidim nijedan razlog da nešto što je vrlo jasno bila volja građana sad bilo ko na bilo koji način menja", rekao je Đilas.

Kako je istakao, on kao gradonačelnik ne pravi kompromise, nema kompromisa u promeni te politike grada i neće biti kompromisa u daljem razvoju grada Beograda.

Na pitanje novinara kako komentariše najavu iz PUPS-a da će ipak razgovarati sa SNS-om da čuju šta imaju da kažu o vlasti u Beogradu, Đilas je rekao da je svoj odgovor na to pitanje već dao.

(Tanjug)

Pogledajte još