Danica Drašković "grmi i oblači" po javnim službama

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić zaposlio je u svom ministarstvu Anu Plamenac - sestričinu Danice Drašković, supruge lidera SPO, saznaje Kurir.

Mrkonjić je Anu, bivšu novinarku Pinka zaposlio nedavno, iako njegova stranka i SPO nisu u velikoj ljubavi.

- Naprotiv, Draškovići smatraju da je najgore vreme Srbije bilo vreme Miloševića. Znate i sami da se Mrka ne odriče Miloševića, tako da nas je sve u ministarstvu začudilo kad se pročulo da je Danina sestričina tu zaposlena - navodi izvor "Kurira".

Ana Plamenac je, kako je to Kurir još 2009. pisao, radila u Ministarstvu dijaspore kao specijalni savetnik tadašnjeg ministra Srđana Srećkovića, za šta je, prema svedočenju zaposlenih u toj ustanovi, dobijala naknadu od oko 90.000 dinara.

Pošto je uredno saslušao pitanje "Kurira" ministar Mrkonjić je poručio da je na važnom sastanku i da ga pozovemo za pola sata.

- Dušo, na sastanku sam. Pozovite me za pola sata. U stvari, pozvaću ja vas na ovaj broj - rekao je ministar, koji se ipak nije javio.

Posle formiranja sadašnje vlade, lider SPO Vuk Drašković rekao je da je zabrinut za svoju bezbednost jer su „pobedile Miloševićeve snage“. Ipak, SPO je u Novom Sadu na vlasti, između ostalih, i sa SPS.

Pogledajte još