fbpx

Uskoro - zlatiborska voda

Puštanjem u pogon nove fabrike vode „Zlatibor voda“ u zlatiborskom mestu Gostilje omogućeno je upošljavanje stotinu radnika, a taj broj će se proširenjem proizvodnje povećavati, najavio je vlasnik subotičke „Simeks grupe“ Dragan Simović. On je izjavio Tanjugu da će se, kako očekuje, „Zlatibor voda“ veoma brzo naći na tržištu širom Srbije u „pet“ ambalaži od 0,5 i dva litra i staklenoj od 0,25 i 0,75 litara, kao prirodna izvorska i gazirana voda. 
„Vrednost ukupne investicije je oko 10 miliona evra“, rekao je Simović, podsetivši da je njegova kompanija i do sada ulagala u razvoj zlatiborskog kraja revitalizacijom ribnjaka u Gostilju i Ljubišu, kao i osposobljavanjem hotela „Simeks−Ljubiš“ u Ljubišu.
Simović je objasnio da se „Simeks grup“ opredelio za Zlatibor i Gostilje imajući u vidu da je reč o „planini izuzetne lepote, bujne vegetacije, brzih planinskih potoka i čiste, netaknute prirode“. Prilikom gradnje fabrike vodilo se računa i o tome da ona ne narušava harmoničan ambijent planine, a voda se crpi sa izvora gde u prečniku od 50 kilometara ne postoji nikakva potencijalna opasnost od zagađenja, rekao je prvi čovek „Simeks grupe“. Sve relevantne analize o ispravnosti „Zlatibor vode“ obavili su Gradski zavod za zaštitu zdravlja Beograd i Institut za zaštitu zdravlja „Dr Milan Jovanović Batut“. Svečanom otvaranju fabtrike u Gostilju prisustvovali su u petak ministri Velimir Ilić i Zoran Lončar, kao i visoki funkcioneri opštine Čajetina i užičkog regiona. (“Pregled”)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.