Obezbeđenje za fudbalere Palmeirasa zbog navijača

Navijači su nezadovoljni rezultatima ove sezone, pošto se klub sa najviše titula u prvenstvu Brazila nalazi blizu ispadanja iz lige drugi put u poslednjih 10 godina.

Posle utakmice prošlog kola sa Botafogom, koja je završena 2:2, deo navijača je ušao na teren i sukobio se sa policijom. U incidentu su povređena dva policajca, a Fudbalski savez Brazila zabranio je najvećoj organizovanoj grupi Palmeirasovih navijača da prisustvuje utakmicama.

U ponedeljak su nezadovoljni navijači na jednom od zidova klupskih prostorija ispisali grafite sa pretnjom smrću predsedniku Arnaldu Tironeu, a tokom sedmice su neki igrači kazali da su dobijali
anonimne telefonske pozive sa ozbiljnim pretnjama.

Direktor kluba, Cezar Sampajo, inače legenda Palmeirasa, kazao je da su mu navijači rekli da "čuva leđa".

"Ne znamo koliko su ozbiljne pretnje, ali smo oprezni. Pričali smo sa igračima i pokušali da ih podržimo da ostanu psihički dobro. Važno je da ostanemo smireni u ovakvoj situaciji"
, rekao je Sampajo.

Trener Palmeirasa Žilson Kleina apelovao je da se izbegne tragedija, dok je najbolji napadač tima Ernan Barkos kazao da nema svrhe ostati u klubu u kojem se igrači plaše za svoju bezbednost.

Brazilski ministar sporta takođe se uključio u ovu temu i tražio od navijača da prestanu sa pretnjama.

Do kraja brazilskog šampionata ostalo je još četiri kola, a Palmeiras je sedam bodova udaljen od mesta koje garantuje opstanak u ligi.

(Beta-AP)

Pogledajte još