Partizan izgubio od Bamberga

Najefikasniji u Partizanu bili su Vladimir Lučić i Đorđe Gagić sa po 17 poena, dok je Dru Gordon postigao 10 poena izaeležio pet blokada. U timu Bamberga Bostjan Nahbar postigao je 19, a Kejsi Jakobsen 18 poena.

Partizan je bio jako blizu prve pobede u Evroligi ove sezone, ali je zahvaljujući neiskustvu i nepreciznosti u završnici dozvolio rivalu da preokrene rezultat i u poslednja dva minuta preokrene rezultat i zabeleži svoju drugu pobedu.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan izgubio od Bamberga

Bamberg je poveo sa 4:0, iskoristivši napetost Partizana zbog važnosti meča. Domaći tim dozvoljavao je protivniku mnogo skokova u prvoj četvrtini, a u napadu je promašivao više nego obično. Boštjan Nahbar i Serdžerio Gipson postigli su skoro sve koševe nemačke ekipe u prvoj deonici.

Crno-beli su uspeli prvi put da povedu tek u poslednjem minutu prve deonice preko Drua Gordona, ali je gostujući tim već na početkom druge trojkama Gipsona poveo sa 25:20. Tada se u igru vratio Đorđe Gagić i u paru sa Dejanom Muslijem uneo čvrstinu u reket.

Gagić je vezao osam poena, a onda mu se priključio kapiten Vladimir Lučić i Partizan je napravio seriju 16:2 za vođstvo 36:27, tri minuta pre kraja prvog poluvremena.

Posle toga je Nahbar postigao četiri uzastopna poena za Bamberg, a odgovorio mu je Danilo Anđušić trojkom. Zatim su timovi postigli po dva poena za vođstvo Partizana od 41:33 na kraju prvog poluvremena.

(old_image)

Bamberg se, međutim, nije predavao protiv direktnog konkurenta za plasman u fazu Top 16 Evrolige, a u igri su ga držali Nahbar, Kejsi Džejkobson i Gipson. Nemački tim je u nekoliko navrata prilazio na samo dva poena zaostatka, ali je Partizan preko Lučića, Anđušića i večeras dobrog Gagića ostao u vođstvu i na kraju treće četvrtine je imao prednost od 62:55.

Držao je Partizan prednost od četiri do osam poena razlike do pred sam kraj meča, ali je onda ispustio, najviše zbog mnogo promašaja i slabo organizovane igre u napadu, pošto je skoro svaki igrač hteo da postigne koš kojim bi se meč "prelomio".

PARTIZAN: Tomas 4, Milutinov, Vesterman 3, Lučić 17, Milosavljević 3, Gagić 15, Musli 8, Čakarević, Đekić, Gordon 10, Anđušić 5, Bertans 5.

BAMBERG: Gipson 13, Goldsberi, Nahbar 19, Tada 3, Rihter, Nojman 1, Ford 6, Vilijams, DŽejkobsen 16, Gavel 6, Zirbes 8.

Takav pristup domaćeg tima sasvim je odgovarao Bambergu. Goste je tada predvodio Nahbar, a onda je Anton Gavel postigao koš i dodatno bacanje, a zatim i trojku za izjednačenje, 70:70, minut i po pre kraja. Partizan je ispustio napad, a onda je Šerod Ford zakucao za prvo vođstvo Bamberga još od 15. minuta.

Crno-beli su ponovo loše odigrali napad, a Nahbar je iskoristio oba penala za vođstvo od 75:70 na 20 sekundi pre kraja. Gagić je uspeo da postigne koš 7,9 sekundi pre kraja, ali pošto je izašao iz bonusa, gosti su izveli loptu sa strane, a Džejkobson je posle faula pogodio oba bacanja za konačnih 77:72, 6,6 sekundi pre kraja meča u potpuno utihnulom Pioniru.

Naredni meč Partizan će igrati u Beogradu u četvrtak 15. Novembra sa turskim Beškiktašom, dok će Bamberg ugostiti Barselonu.

Na tabeli Grupe D vodi Barselona sa pet pobeda, drugi je CSKA, treći je Bešiktaš, četvrti Bamberg, peti Lijetuvos, a šesti Partizan.

Beta

Pogledajte još