Direktor CIA dao ostavku zbog ljubavnice

VAŠINTON, 10. novembra 2012. (Beta) - Američki predsednik Barak Obama (Barack) prihvatio je ostavku direktora Centralne obaveštajne agencije (CIA) Dejvida Petreusa (David) koji se na taj korak odlučio zbog preljube, koju je štampa otkrila.

Kako navode američki mediji, Petreus se u četvrtak sastao sa američkim predsednikom i ponudio svoju ostavku. Predsednik SAD, koji je generala Petreusa pohvalio za patriotizam i posvećenost, juče je prihvatio ostavku.

Obama je za Petreusa rekao da je bio izuzetan oficir koji je doprineo da se vojska SAD prilagodi novim izazovima i izrazio uverenje da će CIA nastaviti da napreduje i pod komandom vršioca dužnosti direktora Majkla Morela (M i c h a e l Morell).

Američkik Federalni istražni biro (FBI) vodio je istragu o direktoru američke CIA Dejvidu Petreusu kako bi se utvrdilo da li njegova vanbračna veza predstavlja bezbednosni rizik.

FBI ima saznanja da je Petreus bio u vezi sa Polom Brodvel (Paula Broadwell), koautorkom njegove biografije. FBI je vodio istragu o aferi kako bi se utvrdilo da li predstavlja bezbednosni rizik, saznaje se iz neimenovanih zvaničnih izvora, prenosi CNN.

Kao general američke vojske Petreus je predvodio vojne operacije u Iraku i Avganistanu, a na čelo CIA je došao u septembru 2011.

Pogledajte još