Ikarbus ili gradska vlast: Ko laže Beograđane?

Gradske vlasti su u saopštenju podsetile da su zajedno sa Gradskim saobraćajnim preduzećem sklopile sa Ikarbusom ugovor o isporuci 32 autobusa, ali je izostala garancija Fonda za razvoj na osnovu koje je to preduzeće od "Unicredit Leasing" trebalo da dobije kredit.

"Ugovorom o isporuci `Unicredit Leasing` se obavezao da će Ikarbusu dati avans u iznosu 30 posto vrednosti ugovora najkasnije u roku od pet dana od dana potpisivanja ugovora i dostavljanja od Fonda za razvoj garancija za povraćaj avansa"
, ukazala je gradska uprava.

Kako je navedeno, "Unicredit Leasing" nije uplatio novac Ikarbusu jer nije dobio garanciju Fonda za razvoj da će novac biti vraćen i zbog toga to preduzeće treba od nadležnog ministarstva i Fonda da traži objašnjenje.

Kako je navedeno, Ikarbus ne treba da "dovodi u zabludu Beograđane prebacujući odgovornost na Grad čija je namera bila da, pomažući Ikarbusu građanima obezbedi što kvalitetniji prevoz ove zime".

Ikarbus se ranije žalio Agenciji za javne nabavke Beograda i republičkoj Komisiji za zaštitu potrošača jer smatra da je diskvalifikovan uslovima za posao nabavke autobusa za GSP u vrednosti od 130 miliona evra.

Beta

Pogledajte još