Tomić za pobedu Partizana

BEOGRAD, 4. aprila 2009. (Beta) - Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Banata sa 1:0 u 23. kolu Jelen Superlige i zadržali 11 bodova prednosti nad najbližim rivalima u srpskom prvenstvu.

Pobednički gol za Partizan postigao je Nemanja Tomić u 46. minutu prvog poluvremena kada je iskoristio dobar centaršut Ivana Stevanovića sa desne strane i glavom savladao protivničkog golmana Zlatka Zečevića.

Prethodno su "crno-beli" imali samo još jednu pravu šansu, kada je Adem Ljajić u 34. minutu proigrao Branu Ilića, koji je sa leve strane ušao u kazneni prostor Banata i šutirao sa 15 metara, ali je Zečević izbio loptu u korner.

Banat je jedinu ozbiljnu šansu imao u 56. minutu, kada se u šesnaestercu Partizana stvorila gužva posle prekida. Najbolje se u njoj snašao Saša Stević, koji je tukao glavom sa nekoliko metara, ali je golman Partizana Mladen Božović odbranio taj šut.

Prilika Banata, ipak, nije trgnula gostujuću ekipu, pa se nastavila inicijativa Partizana. Prava uzbuđenja su, međutim, bila retka.

Blizu gola bili su još Vašington, kasnije i rezervista Nikola Vujović, ali su dobra ubacivanja Stevanovića, odnosno Miloša Bogunovića, završavana nepreciznim šutevima glavom.

Trener Partizana Slaviša Jokanović posle utakmice rekao je da je najvažnije to što su "crno-beli" osvojili nova tri boda.

"Imali smo nekoliko dobrih prilika, ali smo uspeli da iskoristimo samo jednu od njih. Možda je rezultat mogao da bude i ubedljiviji, ali je najvažniji da smo osvojili bodove i sada idemo dalje", kazao je Jokanović.

Jokanović je dodao da će se ekipa sada u potpunosti okrenuti predstojećem 136. "večitom" derbiju, koji se igra u sredu.

"Nalazimo se u dobroj formi i pokušaćemo to da pretočimo u pobedu u derbiju, pogotovo što igramo na svom terenu", rekao je on.

Partizan je 10 kola pre kraja sezone ubedljivo prvi na tabeli sa 53 osvojena boda. Drugoplasirana Crvene zvezda, koja je ranije danas pobedila Čukarički sa 2:1, sakupila je 42 boda, koliko ima i Vojvodina.

Naredno, 24. kolo srpskog prvenstva obeležiće 136. "večiti" derbi srpskog fudbala između Partizana i Crvene zvezde. 

Pogledajte još