Tinejdžeri promenili pol i zaljubili se (VIDEO)

Keti Hil (18) i njen dečko Erin Endruz (16) povezani su na jedinstven način - oboje su promenili pol. Keti je prvih 15 godina života provela kao Luk, sin marinca, dok se Erin, rođen kao devojčica Emeralda, isticao na časovima baleta i takmičenjima lepote.

Oboje su se kroz čitavo detinjstvo borili sa svojom seksualnošću, dok nisu otpočeli sa hormonskom terapijom i upoznali se u grupi za podršku promene polova u Tulsi, u Oklahomi i istog trena se zaljubili jedno u drugo.
- Ugledala sam slatkog dečka. Bili smo savršeni jedno za drugo jer smo oboje imali iste probleme dok smo odrastali. Nosimo isti broj, tako da smo mogli da izmenjamo garderobu - priča Keti.

Eron prima testosteron, i još ide u gimnaziju, dok je Keti završila sa hormonskom terapijom - primala je estrogen što joj je pomoglo da joj se razviju grudi tako da nije morala da ide na implantaciju. Dok je bila mlađa, drugovi u školi su joj se smejali jer je kao dečak imala male grudi poput devojčice. Ona misli da je to zbog toga što je prirodno imala višak ženskog hormona, estrogena.

Anonimni donator je bio toliko dirnut njenom pričom da je platio 40.000 dolara za operaciju promene pola, četiri dana posle njenog 18. rođendana.

- Još od svoje treće godine znala sam da želim da budem devojčica. Sve što sam želela jeste da se igram sa lutkama. Mrzela sam svoje telo dečaka i nikad se nisam dobro osećala u njemu - priča Keti.

Erin je imao slična iskustva. Kaže da je znao da je duboko u sebi muškarac, i to od prvog dana škole, kad je imao pet godina.

- Učiteljica nas je razdvajala u dve grupe na fizičkom, na devojčice i dečake i ja nisam razumeo zašto me stavljaju u grupu sa devojčicama. Bilo je grozno. Bio sam slatka devojčica, ali sam se ponašao i hodao kao dečak. Počeli su da me zovu lezbejka. To je bilo tako ponižavajuće. Počele su da me proganjaju misli o samoubistvu. Poverio sam se roditeljima i oni su me odveli kod psihologa zbog depresije. Meni je toliko glupo bilo da kažem da se osećam kao dečak, tako da nikom nisam o tome pričao. Ali, sve se promenilo kada je upoznao Keti - kaže Erin.

Njegova mama Deniz (41) vodila ga je na takmičenje lepote, ali on je potajno želeo da jurca biciklom sa ocem i da se penju po stenju. Ona ga sada podržava u njegovoj odluci, i obećala je da će mu dati polovinu novca za operaciju uklanjanja dojki.

Izvor: I. Funduk za "Blic"

Pogledajte još