Kličko odbranio titulu bokserskog šampiona

HAMBURG, 11. novembra 2012. (Beta-AP) - Ukrajinski bokser Vladimir Kličko odbranio je titulu šampiona u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i WBO, pobedom u Hamburgu nad Poljakom Marijušem Vašom.

Dvometraš Vaš (32) najviši je bokser s kojim se Kličko (36) suočio u 16-godišnjoj profesionalnoj karijeri, ali u meču u subotu uveče nije bio velika pretnja za bržeg i dva kilograma lakšeg Ukrajinca.

Kličko je jedino imao problema pred kraj pete runde, kada ga je Vaš iznenadio desnim krošeom, i serijom udaraca bacio šampiona na konopce.

Kličko, koji je dobio na poene odlukom sudija (120:107, 120:107, 119:109), izjavio je posle meča da je Vaš "briljantno boksovao" i da je borba s mladjim izazivačem bila "neverovatno brutalna".

Slavni bokser sada ima 59 pobeda, od čega 51 nokautom, i tri izgubljena meča. Ovo mu je prva borba posle smrti dugogodišnjeg trenera i prijatelja Emanuela Stjuarda, koji je preminuo 25. oktobra.

Meču u Hamburgu prisustvovao je i američki glumac i reditelj Silvester Stalone, u okviru promocije mjuzikla "Roki", čija je premijera zakazana za 18. novembar u tom severnonemačkomm lučkom gradu.

Pogledajte još