Liverpul izbio na prvo mesto, Čelsi pokvario debi Širera

BEOGRAD, 4. aprila 2009. (Beta) - Izraelski reprezentativac Josi Benajun postigao je gol u sudijskoj nadoknadi za pobedu fudbalera Liverpula nad Fulamom od 1:0 u 31. kolu engleske Premijer lige.

Gol Benajuna Liverpulu je barem privremeno doneo i prvo mesto na tabeli Premijer lige sa dva boda prednosti nad Mančester junajtedom, koji sutra dočekuje Aston Vilu.

Fudbaleri Liverpula su pre Benajunovog pogotka četiri puta pogodili okvir protivničkog gola.

Trećeplasirani Čelsi, koji ima tri boda manje od Liverpula, u gostima je pobedio Njukasl sa 2:0 i legendarnom engleskom fudbaleru Alanu Šireru pokvario debi na funkciji trenera "svraka". Strelci za Čelsi bili su Frenk Lampard i Floran Maluda.

Arsenal je osokoljen povratkom Seska Fabregasa i Emanuela Adebajora savladao Mančester Siti sa 2:0.

Oba gola za "tobdžije" postigao je Adebajor, koji zbog povrede zadnje lože nije igrao poslednja dva meseca. Asistent kod oba gola bio je Fabregas, koji je zbog povrede kolena propustio prethodnih 19 utakmica Arsenala.

Blekburn je u poslednjih osam minuta utakmice sa Totenhemom postigao dva gola, preokrenuo rezultat i stigao do pobede od 2:1.

Stouk Siti je ostvario prvu pobedu sezone u gostima, pošto je savladao poslednjeplasirani Vest Bromvič Albion sa 2:0. Istim rezultatom je i Vest Hem na svom terenu pobedio Sanderlend.

Bolton je bio ubedljiv u duelu sa Midlsbroom 4:1, dok su Hal Siti i Portsmut podeli plen odigravši bez golova.

Pogledajte još