Pripadnici EUFOR-a pretukli devojku i mladića

BANJALUKA, 12. novembra 2012. (Beta) - Vojnici EUFOR-a u nedelju rano ujutro u centru Banjaluke pretukli su devojku i mladića, javili su banjalučki mediji.

Kako se navodi, dvojica pripadnika EUFOR-a iz LOT (Tima za vezu i posmatranje) stacioniranog u Tuzli prišli su oko 4.15 devojci na Bulevaru cara Dušana i nešto je pitali na njoj nerazumljivom jeziku, posle čega su je, prema policijskim izvorima, uhvatili za nos i počeli fizički da je maltretiraju.

Potom su je oborili na beton i nastavili da je tuku rukama i nogama.

Videvši šta se dešava sa devojkom, njen kolega, koji je bio u neposrednoj blizini, pritrčao je da joj pomogne, ali su pripadnici EUFOR-a počeli i njega da tuku.

Kada je naišla policijska patrola, mladića su bacili na policijski automobil na kojem je od udara razbijen retrovizor i ulubljena karoserija.

Devojka je potom otišla u Službu Hitne pomoći, gde joj je ukazana pomoć i ustanovljeno da je zadobila lakše povrede.

Policijska patrola uhapsila je pripadnike EUFOR-a i sprovela ih u zgradu policije, gde su oni, kako se navodi, vidno pijani psovali i provocirali policajce, pokazivali identifikacione kartice EUFOR-a i tražili da budu pušteni, pozivajući se na imunitet.

Oni su, posle kraćeg zadržavanja u policiji, pušteni na slobodu.

Banjalučki mediji navode da se radi o turskim pripadnicima LOT tima EUFOR-a.

foto: www.p r e s s e u r o p.eu

Pogledajte još