Zvezda deklasirala Partizan

Crvenu zvezdu je predvodio Demarkus Nelson sa 20 poena, dok je Elton Braun postgao 15. U ekipi Partizana najefikasniji i najbolji je bio Davis Bertans sa 23 poena.

Partizan je ostao na čelu tabele Jadranske lige sa šest pobeda i dva poraza, koliko ima i Igokea, dok je Zvezdi ovo četvrti trijumf i sada je četvrta.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan - Crvena zvezda 78:92

Kao i mnogi prethodni "večiti" derbiji i ovaj je počeo sa mnogo tenzija.

Domaći navijači su dugo vređali pomoćnog trenera Zvezde Milana Gurovića, palili su baklje i napravili dim u sali, a uspeli su petardama da pogode i svoje igrače, pošto je jedna eksplodirala pored glave povređenog Bogdana Bogdanovića, a druga je pogodila Nikolu Milutinova u nogu.

Crvena zvezda je odigrala najbolju utakmicu u sezoni i potpuno je nadigrala Partizan od samog početka. Crveno-beli su vodili od samog početka, a domaćin nijednom nije vodio u prvom poluvremenu.

Gosti su raznovrsnom igrom u napadu i čvrstom odbranom potpuno neutralisali Partizan , koji tokom svih prvih 20 minuta nije uspeo da dobro organizuje napade, a sve poene je postizao individualnim akcijama.

Šampion Srbije je u prvom poluvremenu postigao pet trojki i realizovao je 10 slobodnih bacanja, i tako ostvario većinu svojih poena.

Posle izjednačenog početka, Crvena zvezda je pri rezultatu 12:12 napravila seriju 14:4, kojom je stekla ubedljivu prednost. Crno-beli su krajem prve deonice prišli na šest poena, 22:28, ali su gosti na početku druge deonice napravili novu seriju, ovog puta 14:2 i tako došli do vođstva od 42:24.

Crvena zvezda je na poluvremenu imala više skokova (20:11) i više asistencija (12:7). Gosti su u dva navrata imali i 19 poena prednosti, a na poluvreme su otišli sa "plus" 14, 53:39.

(old_image)

Bertans je na početku drugog poluvremena postigao koš, a nedugo potom je dve tehničke greške dobio centar Zvezde Raško Katić. Bila je to prava prilika da Partizan pokuša da smanji prednost i vrati se u meč, ali se to nije desilo.

Vladimir Lučić je promašio dva od četiri slobodna bacanja, a Partizan je potom izgubio loptu, tako da je domaći tim od mogućih sedam poena u tom napadu postigao samo dva.

Isključenje Katića nije nimalo poremetilo poletne igrače Crvene zvezde , a tada se "probudio" i Braun, za koga centri Partizana nisu imali nikakvo rešenje. Uspeo je domaći tim da priđe na 10 poena u dva navrata, najviše zahvaljujući forsiranim šutevima za tri poena, ali nije mogao dalje od toga.

Ceo tim Crvene zvezde igrao je dobro, a poene su najviše postizali Braun, Skot i Savović. Mogli su gosti da imaju i veću prednost od 72:53 na kraju treće deonice, ali je Rakočević promašio oba slobodna bacanja nakon što je trener Partizana Duško Vujošević dobio tehničku grešku zbog prigovora.

Partizan je poslednji pokušaj da se vrati imao u poslednjoj četvrtini, kada je Zvezdin napad zaustavio presingom po celom terenu, a ostvario je i nekoliko uzastopnih napada i napravio seriju od 8:0, kojom se približio na 65:74.

Tada se igralo koš za koš, a nalet je zaustavljen četiri minuta pre kraja, kada je Nelson ukrao loptu i u kontri dao koš za 80:69. Posle toga je Skot dao još jedan koš, Bertans mu je uzvratio posle čega su Radivojević, Braun i Skot trojkom doveli Crvenu zvezdu ponovo na "plus" 15, 88:73, minut i po pre kraja i definitivno rešili meč.

Beta

Pogledajte još