SNS smenjena sa vlasti u Blacu

BLACE, 12. novembra 2012. (Beta) - Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Blacu Srdjan Mijatović rekao je u ponedeljak da je ta stranka smenjena sa vlasti u opštini.

Mijatović je za agenciju Beta kazao da su takvu odluku usvojili odbornici Ujedinjenih regiona Srbije (URS), Socijalističke partije Srbije (SPS), Demokratske stranke Srbije (DSS), uz pomoć odbornika Demokratske stranke (DS).

Skupštinska većina je smenila članove upravnih odbora u Domu zdravlja i školama, koji su pripadnici Srpske napredne stranke.

Mijatović je rekao da su se koaliciji URS, SPS i DSS priključila dva odbornika iz DS, čime je, kako kaže grobo prekršen koalicioni sporazum sa SNS, pa je tako izvršna smena naprednjaka u upravnim odborima.

"Očekujemo da na narednoj sednici bude smenjen i zamenik predsednika opštine Blace, koji je iz SNS, ali i još nekoliko članova upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova, koji su takodje iz naše stranke. URS, SPS i DSS su prekršili koalicioni sporazum i mi ćemo se žaliti nadležnom Ministarstvu, kao i Upravnom sudu", kazao je Mijatović.

Pogledajte još