Janković bi dao ostavku da je drugačija situacija

BEOGRAD, 12. novembra 2012. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je u ponedeljak da bi zbog poraza od OFK Beograda podneo ostavku da je njegov klub u stabilnoj situaciji.

"Moramo da idemo napred, ali ne smemo da bežimo od stvari koje su nam se desile. Za nama je katastrofalna utakmica i definitivno najgore izdanje Zvezde ove sezone. Ja sam odogovoran čovek prema poslu i prema ljudima sa kojima saradjujem i ne treba mi ništa više od jučerašnje utakmice da bih podneo ostavku", kazao je Janković novinarima posle današnjeg treninga na stadionu Zvezde.

Zvezda je u nedelju na Karaburmi izgubila sa 1:0, a prethodno je na svom terenu poražena od Jagodine sa 2:1 i posle 12. kola Super lige zaostaje osam bodova za vodećim Partizanom.

"Da je klub u nekom drugom stanju, ostavka bi juče bila aktivna, medjutim, u ovom trenutku kada je klub u tranziciji, kada je predsednik u odlasku i kada je, po rečima (potpredsednika Aleksandra) Antića, uprava u nekoj vrsti promene, kada ne postoji sportski direktor u klubu, ja ne mogu da odem. Na pet dana pred "večiti" derbi neću to uraditi, jer imam veliko poštovanje prema momcima sa kojima saradjujem", istakao je Janković.

On je kazao da je najlakše kritikovati igrače.

"Njih je najlakše kritikovati i oni su na žestokom udaru. Ja kao čovek koji radi sa njima neću da ih ostavim sada. Imamo obavezu da izguramo sve ovo, a kada prodje prvi deo sezone sešćemo i razgovarati o tome šta i kako dalje", dodao je trener crveno-belih.

Pogledajte još