Vučić: Država neće trgovati s Miškovićem!

"U državnim organima nema mesta za trgovinu", rekao je Vučić komentarišući napise u pojedinim medijima da povlačenje Miškovića iz "Pressa" predstavlja mirovnu ponudu potpredsedniku Vlade.

Po Vučićevim rečima, "pokazalo se" da je sve što je govorio o vlasništvu u štampi u Srbiji istina i da je "dobro da to klupko počinje da se odmotava".

"Važno je da se poštuje transparentno vlasništvo i da se zna ko je vlasnik čega u Srbiji", rekao je on i dodao: "Što se tiče Miškovića, želim da poručim svima da Srbija nije nikakva pijaca u kojoj bi neko nekome nešto nudio ili gde bi neko nečim trgovao ili gde bi nešto kupovao."

Po njegovim rečima sada je mnogim ljudima jasno zašto su se pojavljivali određeni tekstovi u novinama, ko su bili naručioci i šta su neki želeli time da postignu.

On je ponovio da nije nijednom razgovarao sa Miškovićem naglasivši da to i ne planira da uradi.

Upitan da li ga je možda Mišković zvao, Vučić je odgovorio: "Ja sam težak čovek, ne zovu me lako."

Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane je u beogradskom naselju Voždovac uručio ključeve novoizgrađenih stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Aleksandar Vučić
izjavio je danas da očekuje nove značajne rezultate u antikorupcijskim istragama privatizovanih preduzeća "od naredne nedelje".

Upitan dokle se stiglo sa istragama u preduzećima Sartid i Galenika, Vučić je odgovorio da je dobro da ljudi koji rade u policijskim radnim grupama vredno i marljivo rade svoj posao.

"Ja sam ponosan na njihovu marljivost i posvećenost i uveren sam da će ti rezultati biti više nego ozbiljni i da ćemo svi mi znati da nagradimo i te policajce i ostale iz bezbednosnih službi koji taj težak posao danas obavljaju", rekao je Vučić.

(Tanjug)

Pogledajte još