Vrh MUP-a želi da obesmisli sindikalnu borbu

BEOGRAD, 13. novembra 2012. (Beta) - Policijski sindikat Srbije (P S S) optužio je u utorak premijera i resornog ministra Ivicu Dačića da favorizuje nereprezentativne sindikate u policiji čime želi da obesmisli iskrenu sindikalnu borbu i prikrije probleme koji potresaju MUP.

Na konferenciji za novinare predsednik P S S-a Veljko Mijailović ocenio je da takvo ponašanje negativno utiče na stanje u MUP-u i, posredno, na stanje bezbednosti u zemlji kao i da se tako obesmišljavaju napori tog sindikata da se spreči politizacija policije i nepotizam u toj službi.

Mijailović je dodao da stalne priče o tome ko koga prisluškuje i ko je za to kriv u policiji služe da se skrene pažnja javnosti sa pravih problema u državi, kao što su loša ekonomska situacija i stalna otpuštanja ljudi.

"Ako imate problem - rešite ga. Nemojte da opterećujete gradjane 24 sata dnevno. A ništa nam niste do sada rekli niti ste preduzeli bilo koju meru koju imate, u skladu sa svojim ovlašćenjima", rekao je Mijailović i dodao da se zbog toga policija u javnosti doživljava kao neka "voajerska" organizacija.

Mijailović je kritikovao vrh MUP-a zbog toga što ne vodi računa o svojim zaposlenima i kao primer za to naveo da policajci opet nisu adekvatno opremljeni za rad u zimskim uslovima kao i to što nije donet Akt o proceni bezbednosti na radu niti je dovoljno radjeno na psihološkoj prevenciji, zbog čega je veliki broj samoubistava policajaca.

Na konferenciji za novinare zakazanoj za sredu, 14. novembra, najavljen je protestni skup u Beogradu koji će organizovati predstavnici Policijskog sindikata Srbije, Novog sindikata zdravstva i Udruženog sidnikata Srbije "Sloga".

Pogledajte još