Top 6 trikova za lakše buđenje

Izbegavajte prejedanje

Važno je da jedete zdravo kako biste imali dovoljno energije. Nemojte konzumiratu brzu hranu, uzimati prevelike obroke i zaboraviti da kontrolišite težinu.

Unosite proteine

Proteini pomažu da se vaš stomak i mozak osećaju dobro, da budete siti i da ne posežete za kesicom čipsa. U nedavnoj studiji, volonteri čija je dnevna potrošnja proteina pala ispod 15 posto njihovih ukupnih kalorija, bili su daleko gladniji i uzimali više grickalica dnevno. Oni su zbog toga dobijali dva kilogram mesečno. Tvrdo kuvana jaja i jogutrt su veliki izvor proteina i odličan izbor za doručak.

Tamna čokolada i buđenje

Da, dobro ste pročitali, tamna čokolada ima idealnu količinu tebromina koji može da vas probudi, a ne izaziva hronični umor. Ona sadrži i antioksidante koji smanjuju rizik od srčanih napada i podižu raspoloženje.

Pijte kafu
Nema potrebe da se odričete kafe ili da osećate krivicu zbog konzumiranja ovog napitka ujutru. Nedavna istraživanja su su pokazala da kafa smanjuje rizik od dobijanja raka kože za 20 odsto, od moždanog udara za 25 procenata i od raka prostate za čak 60 odsto. Pijte crnu kafu sa malo obranog mleka kako biste smanjili kalorije.

Ne ležite u sitne noćne sate

Oni koji su noćne ptice, polovinu svog spavanja provedu posle 5.30 ujutru, jedu više brze hrane, imaju veći indeks telesne težine. Jedan od najlakših načina jeste da svakodnevno odlazite u isto vreme na spavanje i da se u isto vreme budite, po mogućstvu ranije završavajte sa svojim dnevnim obavezama.


Jedite nešto hrskavo

Hrskave namirnice aktiviraju rad vaše vilice, bude mišiče vašeg lica, a vi postajete aktivniji. Jabuka ima isti efekat i obezbeđuje dovoljne količine vlakana, piše portal Žena.

Pogledajte još