Hemofarm nezadovoljan tretmanom na RTS-u

VRŠAC, 5. aprila 2009. (Beta) - Košarkaški klub Hemofarm saopštio je da je nezadovoljan tretmanom na Radio televiziji Srbije (RTS) tokom učešća na Evrokupu, jer državna televizija nije prenosila završni turnir tog takmičenja.

Završni turnir Evrokupa održava se od 2. do 5. aprila u Torinu. Hemofarm je u subotu uveče, u polufinalu izgubio od Lijetuvosa Ritasa sa 68:73. Večeras u finalu igraju Himki i Lijetuvos Ritas.

"U ime poštovalaca srpske košarke, smatramo da RTS, kao javni servis nije smeo da dopusti da uspeh vršačkog kluba ne bude adekvatno medijski ispraćen. Na inicijativu brojnih ljubitelja sporta koji je proslavio Srbiju pitamo se zašto utakmica polufinala između Hemofarma i Lijetuvos Ritasa nije direktno prenošena i ko je odlučio da to bude u odloženom snimku? ", navodi vršački klub u saopštenju.

Ekipa iz Vršca smatra da je odnos RTS-a prema tom klubu godinama daleko ispod granice dobrih rezultata koje postiže Hemofarm.

"Iz sezone u sezonu dokazujemo kvalitetan rad sa svim selekcijama, ali izgleda da RTS smatra da to nije dovoljno dobro za gledaoce u Srbiji koji, uprkos tome što uredno plaćaju pretplatu, ni na koji način ne mogu da utiču na uređivačku politiku javnog servisa", dodaje se.

Hemofarm je naveo da nije prestonički tim, ali da svojim nastupima u Evropi i regionalnom takmičenju maksimalno zastupa interese srpske košarke.

"Pozivamo RTS da od sada prestane sa nametanjem tema i sadržaja, i da posluša glas naroda", navodi se u saopštenju Hemofarma.

Pogledajte još