Državnim medijima 368 miliona dinara

0

Budžetom za narednu godinu predviđeno je 368 miliona dinara za finansiranje agencije Tanjug, Radija Jugoslavija i Panorame, kao i 81 milion dinara za konkurse za programe i projekte u oblasti informisanja, rečeno je u utorak na sednici Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje.

Pomoćnik ministra kulture i informisanja Dragan Kolarević rekao je da 28. marta 2013. godine ističe rok za usvajanje zakona kojim se propisuje status Tanjuga, nakon čega država ima rok od 24 meseca za povlačenje iz svih medija.

Prema njegovim rečima, status Radija Jugoslavije i Jugoslovenskog pregleda biće odredjen uredbom jer je reč o nasledju iz SFRJ.

Na pitanje članice Odbora iz Demokratske stranke Gorice Mojović dokle je došao postupak transformacije Tanjuga, Radija Jugoslavije, Jugoslovenskog pregleda i Panorame, Kolarević je rekao da država ostaje vlasnik imovine javnih servisa i da neće uticati na finansiranje i uredjivačku politiku.

Pomoćnica ministra Vesna Jokanović je na pitanje članice odbora iz SDPS-a Vesne Miletić o dugovanju RTS-a Filmskom centru za razvoj kinematografije, rekla da RTS zapravo treba oko 120 miliona dinara godišnje da uplaćuje Ministarstvu kulture, ali da ništa nije uplaćeno bar dve godine.

BEOGRAD, 13. novembra 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.