Lenđer i Silađi morali da plate kartu za bazen

Bošnjak je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da Gradska uprava neće dozvoliti da se takve greške ponove, ali da je nedopustivo da niko nije obavestio plivače "Proletera" o pomeranju termina sa 18 na 19 sati. Upravni odbor Spotskog centra "Jug" takvu odluku udsvojio je 8. novembra.

"Lenđer, Silađi i drugi plivači proneli su slavu Zrenjanina širom sveta i nećemo dozvoliti da se ubuduće ponovi takav ružan postupak", najavio je Bošnjak.

Zlatana Ankić, zadužena za resor sport u Gradskom veću saopštila je da Gradska uprava stoji iza odluke Upravnog odbora Sportskog centra "Jug" i odluku o pomeranju termina u korist građanstva, ali da će pronaći način i da sportisti dobiju pogodno vreme.

Ona je ocenila da je zakazao koordinartor na bazenu Dušan Damjanović, čiji je telefon juče bio nedostupan, pa službenici nisu mogli da mu se obrate, već su naplatili karte Lenđeru i drugim plivačima, koji su došli da treniraju po ranijem terminu.

Dajmanović se u konferencijskoj sali pojavio naknadno i naznačio da je nova odluka o načinu korišćenja bazena doneta uoči početka međunaronog plivačkog mitinga.

"Plivači nisu bili obavešteni o promeni termina, a nije tačno da ja nisam bio nedostupan, bio je to praznični dan, pa sam došao na bazen naknadno, kad sam saznao o čemu se radi", objasnio je Damjanović.

On je rekao da više nikad ne sme da se desi da takav plivački as kao Lenđer mora da plati kartu da bi trenirao u svom rodnom gradu i da se to ne može nazvati nesporazumom.

Damjanović je odao priznanje Gradskoj upravi što je iz sopstvevnih sredstava finansirala rekonstrukciju zatvorenog bazena.

On je podsetio da je Lenđer odavno odlučio da ostane u Zrenjaninu.

"Lenđer mi je rekao da se juče osećao jako loše, ali da je trenirao u bazenu, u svom uobičajenom terminu jer je shvatio da je problem nastao zbog kadrovskih promena u funkcionisanju sportskog centra, odnosno bazena", rekao je Damjanović.

Bazen u Zrenjaninu izgrađen je pre više od tri decenije sredstvima samodoprinosa građana.

(Tanjug)

Pogledajte još